Wie zijn wij

Bruggeman mechanisatie is een bedrijf dat zich bezig houdt met de verkoop en reparatie van zowel nieuwe als gebruikte landbouwwerktuigen.

Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een modern mechanisatiebedrijf! Wij beschikken over 2 vestigingen: Mechanisatie Broekland, Tuin & Park Broekland en Mechanisatie en Tuin & Park in Lemele. Met 32 medewerkers staan wij voor elk probleem of vraagstuk op gebied van mechanisatie en/of tuin- en park voor u klaar.

Historie

Bruggeman Mechanisatie is ontstaan uit een overname van H.A.M. Schrijver BV, een bedrijf dat zich bezig hield met o.a. stalinrichtingen, fabricage van diverse landbouwwerktuigen  en de verkoop van John Deere tractoren en machines. In de jaren negentig is Schrijver uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 120 personeelsleden. Tonnie Bruggeman werkte al sinds 1972 bij Schrijver op de afdeling landbouwmechanisatie en was er vanaf  1978 chef werkplaats. In 1997 nam hij het landbouwmechanisatie deel van Schrijver over onder de nieuwe naam Bruggeman Mechanisatie Broekland. Gestart werd met 11 personeelsleden. In 2000 werd ook Schrijver Stalinrichting overgenomen van H.A.M. Schrijver. In 2004 nam Bruggeman Stoevelaar in Lemele over, en werd aan het bedrijf  toegevoegd onder de naam Bruggeman Mechanisatie Lemele. Een complete nieuwbouw van een bedrijfsruimte werd gerealiseerd.

Vanaf 1 oktober 2011 heeft Bruggeman besloten afscheid te nemen van John Deere en verder te gaan als Claas-dealer. Inmiddels is Bruggeman uitgegroeid tot een van de grootste full-line Claas dealers van Nederland.

Tevens zijn wij vanaf 1 oktober 2015 uitgebreid met een Tuin & Park winkel, waarin we vele soorten en merken tuin- en parkmachines aanbieden. U vindt hier een ruime assortiment aan gereedschappen, werkkleding, schoeisel, speelgoed e.d. op voorraad. Wij beschikken over een eigen werkplaats/reparatieafdeling voor tuin- en parkmachines in zowel Broekland als Lemele.

Bruggeman Mechanisatie